Indiai filmek

Amatőr indiai filmek – Leveles Zoltán

Sokan mondják, hogy semmi sem tudja visszaadni azt a valós valóságot, amit Indiában megél az ember. Semmilyen indiai fotó, sem az indiai filmek. A teljes valóságot lehet, hogy nem adhatják vissza, de annak egy szeletét igen. Legalábbis megpróbáltam ezeken az Indiában készült kis film leheletekkel. Jó utazást kívánok az indiai filmek megtekintéséhez!

 

Ezt a kis indiai filmetűdöt 2015-ben készítettem Dél-Indiában, Karnataka államban. Milyen jó volna, ha így készülne a cukor mindenütt…

Gyanútlanul sétálgattam egyik kedvenc indiai piacon, a Mysore-ban. Szerencsére film is készült. Minden van: virágok, gyümölcsök és még sok minden. Például banánlevél kereskedés is…

Dél-Indiában található a legtöbb indiai füstölő gyár. Az a kis indiai film egyszerre magával ragadó és felkavaró is lehet. Elgondolkodtató tény, hogy egy napszámos kb 1000 Forintot keres 8 óra alatt, miközben megsodor 6000 szál füstölőt…

India egyik legszebb helye. Legalábbis számomra, és azok számára, akik jártak ott. Persze utazási irodák nem merészkednek be. Miért is tennék, hiszen Vrindávanban semmi turizmus nincsen… Ez a film magáért beszél.

2014-ben készült film Ladakhban, más nevén Kis-Tibetben, India észak-nyugati csücskében. Évezredes élő történelem néhány perces filmben.

Vrindávan egy másik arca. India egy filmparadicsom. Vrindávan pedig lelki paradicsom. De képesség kell hozzá, hogy ezt az ember meglássa.

India egyben a humor helye is. A humorban pedig mindig benne van a filozófia is. Az ember nem is tudja, mire gondoljon, amikor egy ilyen konyhát lát.

Dél-India fafaragói világhírűek – ez a kisfilm erről tanúskodik. Ki gondolná, hogy mai napig ilyen bútorok születhetnek?

Még egy kis indiai humor filmen. Az igazi vicc az, hogy ami nekünk humor, az nekik a legtermészetesebb valóság…

Reklámok

1 thought on “Indiai filmek

  1. Visszajelzés: Ever wonder how Indian incense is made? - Vrinda Kunja Ashram - Krishna, Vrindavan

Hozzászólások lezárva.